PERSBERICHT: Kickoff Verbindingsfactor – online communicatie (jeugd)zorg & onderwijs

Verbindingsfactor voor verbetering online communicatie in (jeugd)zorg & onderwijs
“Pak online communicatie in onderwijs en (jeugd)zorg op voordat het te laat is”

AMSTERDAM – “Online communicatie in het onderwijs en de (jeugd)zorg staat nog te zeer in de kinderschoenen”, stellen oprichters van Verbindingsfactor Vera Naber en Fatima de Vos. “En met de transitie van het sociaal domein is het juist van belang het zo snel mogelijk op te pakken.” Daarom organiseren zij op donderdag 9 oktober in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een eerste gratis kennis- en netwerkbijeenkomst voor professionals uit de (jeugd)zorg en het onderwijs. Online marketeer Fatima de Vos en psycholoog/beleidsadviseur Vera Naber zien maar al te vaak dat professionals in de drie bovengenoemde sectoren onvoldoende kennis hebben om zich gedegen online te presenteren. “Laat staan dat zij een online strategie hebben voor hun organisatie. En dat is jammer”, vindt De Vos. Naber vult haar aan: “Juist deze harde werkers willen wij helpen bij het effectief opzetten en verder ontwikkelen van hun zakelijke online communicatie via boeiende, inspirerende en leerzame gratis kennis- en netwerkbijeenkomsten.”

Zachte sectoren en online communicatie
Keer op keer blijken deze professionals uit de (jeugd)zorg en het onderwijs bij hun online communicatie soortgelijke ervaringen en problemen tegen te komen. Naber: “Deze ‘zachte sectoren’ hebben raakvlakken en overeenkomsten wat betreft hun organisatiestructuur, IT-inzet, beperkte capaciteit en onvoldoende budget.” De Vos: “En er gaat juist door de decentralisatie veel veranderen, waardoor ook deze organisaties zich – ook online – beter zullen moeten profileren. Daarom is het tijd om je online communicatie goed geregeld te hebben.” De eerste (gratis) bijeenkomst van Verbindingsfactor is op donderdag 9 oktober aanstaande in Pakhuis de Zwijger. Eerst presenteert spreker Bram van Leeuwen – adviseur E-Health bij Redmax – de resultaten van een interessant onderzoek naar het gebruik van social media in de zorg. Daarna geeft Menno van Tartwijk – senior beeldadviseur bij het Ministerie van Algemene Zaken inzicht in de (on)mogelijkheden die hij ervaarde door de inzet van social media bij diverse projecten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Aanmelden
Aanmelden voor dit gratis kennis- en netwerkevent van Verbindingsfactor kan via Verbindingsfactor. Meer informatie over de sprekers is daar ook te vinden.

Meteen delen in jouw netwerk? Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *