Nationale Dyslexie Conferentie 2015

Het was spannend. En vermoeiend. Maar wat waren we blij en voldaan met onze bijdrage aan de Nationale Dyslexie Conferentie 2015! Lexima vroeg ons een sessie te verzorgen over “Online communicatie en social media als extra instrument voor jouw dyslexie-aanpak” én we mochten meteen een stand innemen op de informatiemarkt. Om 11.10 stonden we klaar in een goedgevulde zaal 1 en probeerden het publiek mee te nemen in die online wereld van jongeren.

Want je kunt er wel tegen zijn of er niet in mee willen gaan óf zelfs denken dat het een hype is, in 2015 zijn jongeren online. Punt. En dan kun je als behandelaar, leraar, jeugdconsulent en ouder maar beter weten wat er allemaal speelt. Tijdens onze presentatie gaven we ook veel tips op het gebied van apps, tools en social media die je juist weer kunt inzetten bij je behandeling. Hieronder vind je onze Prezi. Omdat wij ook altijd nieuwsgierig zijn, hebben we via Parantion vooraf een enquête uitgezet over het social media gebruik van ons publiek. Dus ben je benieuwd hoe actief jouw collega’s in het veld zijn én wil je hun tips doorlezen? Dan kun je dit onderzoekje hier downloaden (PDF).

Na de sessie stroomden er flink wat bezoekers naar onze stand op zoek naar ons “Online Kinder A(pp)BC”, een lijst met afkortingen die kinderen tegenwoordig gebruiken op bijv Whatsapp. De printjes waren al snel op, maar hier vind je de digitale versie. Het is overigens de bedoeling dat we deze lijst organisch blijven aanvullen. Ook met jullie input!

Heb je door dit artikel direct meer vragen of wil je een keertje (vrijblijvend) met ons sparren? Neem dan even contact met ons op. Dat vinden we leuk.

Meteen delen in jouw netwerk? Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *