Bijeenkomsten

Elke twee maanden organiseert Verbindingsfactor een kennis- & netwerkbijeenkomst gericht op online communicatie binnen jeugd(zorg) en onderwijs. Er is veel te doen en te halen binnen dit onderwerp en het werkveld is hongerig naar nieuwe informatie. Daarom zullen deze gratis bijeenkomsten altijd vanuit een thema worden georganiseerd om zo richting te geven en zorg te dragen voor gebundelde kennisoverdracht.

Eind januari 2015 organiseren we onze tweede bijeenkomst! Ditmaal kozen we als thema “Hoe maken we de BESTE verbinding tussen onderwijs, jeugd én zorg?” De decentralisatie is in januari 2015 een feit. Maar hoe zorgen we ervoor, dat met de  transitie het kind nog steeds de beste zorg krijgt vanuit jeugdzorg en onderwijs? Tijdens deze avond zullen we naast een boeiende case-presentatie uit het jeugdzorg-werkveld ook een prikkelend discussiepanel inzetten. Voer voor discussie lijkt ons.

Deze bijeenkomst zal op een inspirerende locatie in Den Haag worden gehouden. Zodra we daarover meer details hebben, volgen die hier op onze website en onze sociale netwerken (onderaan deze pagina).

Onze kickoff was op 9 oktober en had als thema “Online communicatie in zorg en onderwijs anno 2014”. Het verslag inclusief foto’s van deze avond vind je deze week op onze website! Hier lees je alvast meer over de sprekers en onderwerpen die op 9 oktober aan bod kwamen.

Komende onderwerpen die nog op ons verlanglijstje staan:

mediawijsheid bij kinderen | privacy en social media vanuit scholen | transitie en de nieuwe jeugdwet | technologische innovatie binnen de (gezondheids- en jeugd)zorg | ouders als doelgroep | de professional als doelgroep | personeel werven via social media 

Heb je zelf ideeën voor onderwerpen voor een themabijeenkomst? Vanuit een mooi voorbeeld of inspirerend onderzoek? Wil je jezelf of een collega-professional als spreker doorgeven? Of ken je een organisatie in de zorg of onderwijs die uitblinkt in het gebruik van online communicatie en/of technologische middelen?

Wij horen het graag!

Doorgeven kan eenvoudig via de contactpagina van Verbindingsfactor.

De bijeenkomsten van Verbindingsfactor zullen zowel gevuld worden met kennisoverdracht in lezingmodel maar ook zullen we ‘zeepkist’-sessies organiseren waar we jullie gelegenheid geven een concreet probleem te presenteren vanuit het veld om met de zaal gezamenlijk een stap verder te komen.

Meteen delen in jouw netwerk? Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone